Tatár Csilla

Cseresznyés, diétás finomság, sütés nélkül!

2014. július 01. - Tatár Csilla

2014-06-30 19.04.36.png

A Nagyim hajdúszoboszlói kertjében 13 éve áll egy fa, ami 13 éve minden júniusban roskadásig megtelik isteni finom cseresznyével.

Anyukámmal -és annak idején a Nagyimmal- évről évre kitaláltunk valami újat, azért, hogy ne kelljen romlottan kidobni, ezt az isteni gyümölcsöt. Készítettünk már lekvárt, pitét, fagyit, mártást, pudingot, idén pedig egy sütés nélküli tortát. Anya találta a neten a receptet és tekintettel arra, hogy mindketten igyekszünk kerülni a cukrot, ráadásul odakint 35 fok van/volt, elkészítettük ezt a sütés nélküli, cukormentes, mascarponés-cseresznyés édességet! Alább pedig a hozzávalók és a recept!

Nagyon egyszerű, nagyon finom és nem nagyon hízlal!:)

2014-06-30 18.55.54.jpg

Hozzávalók:

12 szelet teljes kiőrlésű szárított kenyér

10 dkg vaj

8 cl kávé (2 koffeinmentes eszpresszó kávé)

25 dkg mascarpone

50 dkg joghurt

8-10 dkg eritrit vagy nyírfacukor (ízlés szerint édesítve, nekünk elég volt a 8dkg)

2 szál vaníliarúd belseje kikaparva

2 evőkanál citromlé,

5 lap zselatin a csomagoláson lévő módon hideg krémhez felolvasztva (vagy bármely más átlátszó zselatin)

30 dkg kimagozott cseresznye díszítésre tortadara és citromfű

2014-06-30 18.57.27.png

2014-06-30 19.01.40.jpg

 Elkészítés:

1. A szárított kenyeret morzsoljuk össze, és keverjük össze a 8 cl kávéval és a megolvasztott vajjal, majd borítsuk bele a tortaformába, és jól nyomkodjuk le.

2. A krémhez habverővel (robotgéppel lehet addig habosítani, amíg a cseresznyét kimagozzuk) keverjük össze a mascarponét a joghurttal, az eritrittel, vagy a választott édesítőszerrel, citromlével, és kaparjuk bele a vaníliarudak belsejét is.

3. Készítsük el az átlátszó zselatint a csomagolásán lévő előírás szerint, és amikor már kellően habos, keverjük a krémhez.

4. A megmosott, kimagozott cseresznyét adjuk a krémhez, és fakanállal óvatosan keverjük össze. A krémet borítsuk a tésztára, és simítsuk el.

5. Ízlés szerint díszítsük egész cseresznyékkel, tortadarával és citromfűvel. 5. Két órára tegyük hűvös helyre, hogy a zselatin által kissé megkeményedjen és szeletelhetővé váljon.

Jó étvágyat!

2014-06-30 19.05.19.jpg

Csilla

komment komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tatarcsilla.blog.hu/api/trackback/id/tr66459959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása