Imádom a fagylaltot és a jégkrémet, viszont utálom a cukorral, ízfokozókkal és tartósítószerekkel telenyomott édességeket.
Házi jégkrémet tavaly csináltam először, egyszerűen előtte nem is gondoltam rá, hogy milyen könnyű elkészíteni! Nekem az egyik kedvencem a citromfüves-szedres változat egy kis nyírfacukorral vagy mézzel édesítve. Ha nagyon savanyú a gyümölcs, banánt is lehet hozzá turmixolni.
Mivel én laktózérzékeny vagyok, amit csak lehet kókusztejjel készítek el, ezzel még a fagyi íze is sokkal izgalmasabbá válik.:)
Hozzávalók:
1. Szedd össze a kedvenc gyümölcseidet (én kertből vágtam hozzá citromfüvet is)
2. Turmixold össze
3. Öntsd bele a formába (IKEA)
4. Fagyszd le
5. A medence partján edd meg!
Egészségetekre!:)
Csilla
Kommentek