Ha a szüleimnél ebédelünk és az ebéd végén anyukám, egy ilyen csodát tesz le elénk az asztalra, akkor én rendre meg vagyok győződve arról, hogy Ő az egész délelőttjét a konyhában töltötte azért, hogy mi jóllakjunk. Majd az ebéd végén, a "Köszi Anya, nagyon finom volt!" mondat elhangzása után elterüljünk a kanapén és délután négyig vízszintesben emésztgessük a hasunkban lévő csodacuccokat! Ez a puffancs viszont egy olyan ebéd alkalmával készült, amikor desszert eredetileg nem is "járt" a menühöz. De én könyörögtem és Anya, 30 perc alatt összedobta, hogy aztán a szokásos forgatókönyv szerint, végigterülhessünk a kanapén.:)
Ezt pedig már én "dobtam" össze. És ha nekem sikerült, Nektek is fog!:) Recept a kép alatt!
Hozzávalók:
100 gr étcsoki
5 tojás
80 gr vaj
80 gr cukor
80 gr darált dió
80 gr zsemlemorzsa
5 tojásfehérje
1 tasak vanìliás cukor
Az olvasztott étcsokihoz, ebben a sorrendben hozzáadod az összetevőket, közben habverővel kevered. Majd formába öntöd és 30 percig, 90 fokos gőzben párolod!
Jó étvágyat!:)
Kommentek